Ravikulude katteks üürikorteri Airbnb turule paisanud vanamemme ähvardab trahv ja väljaviskamine

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb logo.
Airbnb logo. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

72-aastane Eileen Hickey alustas tegevust Airbnb turul, et katta oma abikaasa ravikulud, nüüd aga ootab kuldses eas koduomanikku rahatrahv ja väljaviskamine.

Kuldses eas Eileen Hickey otsustas abikaasa ravikulude katteks oma New Yorgi üürikorteri 2012. aastal Airbnb majutusturul välja üürida. 40 aastat samas kohas elanud naisterahvast ootab aga nüüd 159 630 eurone rahatrahv ning väljaviskamine.

Hickeyle määratud rahatrahv on usutavasti üks rangemaid karistusi, mis Airbnb üürileandjatel tasuda on tulnud, vahendab time.com. Airbnb esindajate sõnul on üürileandjate kohustus järgida kohalikke reegleid ja seadusest tulenevaid erisusi, et mitte seaduse silmis pahuksisse sattuda. 

Kohtuotsuse järgi peab Hickey korteri 9. juuniks vabastama ning tasuma ühes sellega ka määratud rahatrahvi. Korteri omaniku sõnul teenis vanadaam kõikide nende aastate jooksul igakuiselt 3882 eurot, tasudes ise sealjuures vaid 1294 eurot üüri.

Airbnb New Yorgi esindaja, Josh Meltzer, paneb üürnikele ja üürileandjatele südamele, et need kinnisvaraga seotud toimingutes ikka seaduse silmis püsiks ning teineteist muutuvate asjaoludega kursis hoiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles