Galerii: võimas lillenäitus üllatab uute aiandustrendidega

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannias Londonis peetav iga-aastane Chelsea lillenäitus tutvustab maailmale aianduse hetke kõige popimaid trende. Ja need on vaatamist väärt.

Chelsea aia- ja lillenäituse näol on tegemist maailma ühe suurejoonelisema temaatilise näitusega, millel osalemiseks tehakse aasta otsa tööd, et väljapanek saaks laitmatu. Näitusel saab näha nii aiakujundus- kui lilleseadetrende. 

Millised on siis tänavused märksõnad?

  • Õhusaaste. Kuna tegemist on üha kasvava probleemiga, keskendusid mitmed näidisaedade loojad oma loomingus just sellele teemale, kombineerides aeda taimi ja lilli, mis aitavad õhku puhastada.
  • Lupiinid. Lupiine kas vihatakse või armastatakse. Sel aastal on tegemist igal juhul moekraamiga, mida iga trenditeadlik aednik oma lillepeenral kasvatama peaks.
  • Veetaimed. Väga menukad on taimed, mis ei vaja mulda, vaid kasvavad otse vees. Neid kasutati nii toataimeseadetes kui ka aia veesilmade ilmestamiseks.
  • Vertikaalsed aiad. Jätkuv trend: seintele rajatud aiad, mis sobivad eriti hästi rõdudele ja väiksematele aialappidele, kus pinnaga priisata pole.
  • Aiaskulptuurid. Need on tänavu moes rohkem kui kunagi varem ja võidab seekord kahtlemata see, kes on kõige julgem. Pisikesed aiapäkapikud peitu, Stonehenge välja!

Aga täpsemalt vaata juba galeriist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles