Tallinna külje all on müügile tulnud uskumatult haruldane kinnisvara

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Tallinna külje all ootab ostjat nii eriline tükk kinnisvara, millesarnast Eestis ilmselt rohkem ei leidu.

Tegemist on pisut enam kui nelja hektari suuruse saarega keset Pirita jõge. Tegu on kunagise Nehatu mõisa saarega, kus kasvab palju põlispuid. Saarele pääsemisega muret ei ole: sinna viib oma sild. 

Saarel asub endine mõisa abihoone, millel põrandaalust pinda 163 ruutmeetrit. Tegemist on tõeliselt mõnusa ehitisega: selle paekiviseinad on enam kui meeter paksud. Olemas kinnitatud projekt, mis lubab maja ehitada 270-ruutmeetriseks elamuks.

Foto: KV.EE

Põhimajast eemal, saare teises nurgas, on pisike abihoone, millel pinda 30 ruutmeetrit. Sellest saaks edukalt ehitada näiteks saunamaja.

Looduskaitsealuse Nehatu mõisa saare näol pole tegemist mingi tingliku saarega: jõgi ümbritseb seda tõepoolest igast küljest. Peamaja on jõele väga lähedal, kõigest paar meetrit eemal. 

Elumaja alt jookseb läbi vana veetunnel, millesse saaks vee sisse lasta ja ehitada hoone põranda ümber nii, et klaasaknast oleks võimalik jälgida põranda all ujuvaid jõekalu.

Foto: KV.EE

Ümber saare leidub mitmeid vanu mõisahooneid, näiteks vesiveski ja suur mõisakelder, mille saab soovi korral samuti ära osta. Nehatu mõisa peamajas on tänasel päeval kortermaja. Kogu kupatus paikneb täpselt Lasnamäe linnaosa ja Jõelähtme valla piiril.

Foto: KV.EE

Tallinna kesklinna on saarelt üheksa kilomeetrit. Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles