Kaasaegsel ehitustrendil on vähetuntud varjupool

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kaasaegne ehitustrend näeb ette, et kõiki seinu ei lööda enam ühtviisi kipsiga üle, vaid kasutatakse loodussõbralikumat alternatiivi. Nagu ikka, on asjal ka negatiivne pool.

Paljud koduremontijad, eriti inimesed, kes tegutsevad omal käel, eelistavad tänasel hetkel kipsile laudseina. Kasutatakse nii sisevoodrilauda kui ka hööveldamata lauda. Nii üks kui teine on aga teatud punktis kehvad valikud: need koguvad tolmu, hööveldamata laud muidugi rohkem, vahendab Apartment Therapy.

Foto: www.pexels.com

Eriti head tolmukogujad on horisontaalselt paigaldatud hööveldamata lauad, kuid ka vertikaalsed lauad võivad olla päris tüütud. Teine suur viga, mida tihti tehakse, on see, et valitakse profiilita lauad, mis tähendab, et seina taga peituv tolm (mida eraldub näiteks soojustusvillast) kandub sealtkaudu tuppa.

Nii et kui kavatsed oma kodus selle, kahtlemata loodussõbraliku, trendi kasuks otsustada, arvesta sellega, et pead olema valmis kas sagedaseks tolmupühkimiseks või selle osavaks ignoreerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles