Eriti nutikas nahasõbralik nipp koduseks sääsetõrjeks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsk.
Sääsk. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Kuna sääsed on sel suvel eriti innukad, otsivad inimesed meeleheitlikult nippe, kuidas neid nahasõbralikult tõrjuda. Siinkohal toome ära ühe huvitava nipi.

Nimelt leidis kohalik aiapidaja Lilja päris juhuslikult, et sääskedele ei meeldi teeseenest valmistatud tee. 

Teeseene kääritas Lilja päris kihisevaks, selliseks, et hapulembesed saavad lahjendatud kujul veel juua, aga muidu ikka küllalt kangeks. Siis hõõrus prooviks nahale ja selgus, et sääsed hoiavad hea meelega eemale.

Hiljem proovis Lilja teeseenevedelikku nahale ka pihustada, kandes vedelikku nahale nii palju, et teeseene lõhna tunda oleks. Ka see toimis väga hästi.

Omal nahal korraldatud niiöelda inimkatsete põhjal julgeb Lilja küll väita, et tegemist on tõhusa meetodiga. Sääsed pinisevad kuuldekauguses, aga kallale ei tule. 

Garantiid, et meetod toimib, kellelegi anda ei saa, kuid neile, kes otsivad nahasõbralikku alternatiivi sääsetõrjeks, on tegemist kindlasti proovimist väärt nipiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles