Kodu renoveerima asunud mees tegi tagaaias hämmastava avastuse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kodu renoveerima asunud mees tegi tagaaias hämmastava ajalooliselt olulise avastuse.

Britt Chris Scott leidis remondi käigus oma tagaaiast maa seest kummalise luugi, mida tema ise esialgu kanalisatsioonikaevu kaaneks pidas ega avama kippunud. Tema ehitaja Tony Sizer aga innustas meest sinna sisse vaatama. Vaatepilt oli hämmastav: mehed olid avastanud teise maailmasõja aegse kaheruumilise punkri, vahendab Daily Mail.

Punker oli aja jooksul vett täis valgunud ja selle tühjendamiseks kulus meestel kaks päeva. Siis avanes nende ees kaheruumiline punker, millel korralikud betoonist seinad ja kaks põgenemisteed.

Kunagi on ruumides olnud elekter ja endisi aegu meenutab puidust laud, mis aastaid vee all olnud. Ruumid on pisikesed, umbes 12 ja 15 ruutmeetrit. Scott ei tea veel, millise otstarbe täpselt ta vanale punkrile annab, kuid jõude see seisma ei jää. 

Pärast punkri avastamist meenus Scottile, et kolimise järel olid naabrid talle tõepoolest maininud, et tagaaias oli vanasti punker, kuid koduostu- ja remondituhinas läks see info tal ühest kõrvast sisse ja teisest välja.

Vaata pilte punkrist SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles