Päästeamet: Eestis on vähemalt 5000 tuleohtlikku majapidamist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on vähemalt 5000 tuleohtlikku majapidamist.
Eestis on vähemalt 5000 tuleohtlikku majapidamist. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Päästeameti projekt «500 kodu tuleohutuks» on käima lükatud ning ühes sellega välja valitud ka üle 700 kodu, mis vajavad tuleohutumaks muutmist. 

Eestis leidub päästeameti teatel vähemalt 5000 tuleohtlikku kodu, mis vajavad korda tegemist. Esimene kodu on alanud projekti «500 kodu tuleohutuks» raames juba ka korda tehtud. Päästeamet loodab, et algselt kavandatud pooletuhande kodu asemel saab tulekindlaks muudetud oluliselt rohkem eramuid. 

Tuleohutusprojekt keskendub küttekollete korrastamisele

Esimesed parandustööd tehti ühes Hiiumaa kodus, mis inspektoritele märtsikuise «külmaaktsiooni» raames silma jäi. Külmaaktsioon oli nädalane periood, mille jooksul nõustasid päästeametnikud kodusid tavapärasest aktiivsemalt, et ennetada punase kuke laastamistöid.

Käimalükatud tuleohutusprojekt keskendub eeskätt küttekollete korrastamisele. Lisaks tehakse elektrisüsteemide uuendustöid, parandatakse korstnaid ja luuakse erilahendusi puuetega inimestele.

Kõiki 79 omavalitsust puudutava tuleohutusprojekti tarbeks on riik eraldanud ühtekokku 1,5 miljonit eurot. Hetkel on valdades ja linnades pooleli vastava tööjõu otsimine, algust on tehtud ka esimeste ehitustöödega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles