Harjumuspärased hekid on oma aja ära elanud

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Pügatud-piiratud hekid, sageli magesõstrast, nagu siiani nägema oleme harjunud, on oma aja ära elanud ja teinud teed uutele trendidele.

Kiire elutempo juures ei armastata enam hekke, mis nõuavad pidevat hoolt, vaeva ja trimmimist, kirjutab This Old House.

Uus trend on vabakujuline hekk. Tegemist on ikka ühte ritta istutatud põõsastega nagu muistegi, erinevus on selles, et neid põõsaid ei piirata kas üldse või piiratakse väga vähe. Tavaliselt istutatakse vabakujulise heki põõsad ka pisut suurema vahega kui pügatava heki puhul - täiskasvanud põõsaste võrad peavad üksteise kõrvale hästi ära mahtuma. Sobiv vahe on enamasti meeter, aga täpsem vahemaa oleneb kindlasti konkreetsest põõsast.

Vabakujuline hortensiahekk.
Vabakujuline hortensiahekk. Foto: VidaPress

Vabakujuliseks hekiks sobivad hästi kõik põõsad, mis hästi oma kuju hoiavad ja kergesti lamanduma ei kipu. Kes on eriti julge ja trendikas, see istutab hekiks kokku erinevaid põõsaid: nii saab kirevavärvilise tulemuse. Jälgida tuleb vaid, et põõsaste kasvukõrgus oleks sama.

Vabakujuliseks hekiks sobivad suurepäraselt näiteks aedhortensiad, siberi kontpuud (nende punased oksad on efektsed ka talvel!), sirelid, veigelad, tuhkpuud ja paljud teised. Kauni heki annab tegelikult kujundada ka roosipõõsastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles