Külas viibides ei tohiks ennast kööki appi pakkuda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kuigi kombeks on, et külas viibides pakutakse end võõrustajale kööki appi, tasuks see komme endast välja juurida: enamik võõrustajaid ei hinda sinu panust.

Miks nii? Kokandusportaal The Kitchn toob välja paar põhjust, mis on levinuimad.

Esiteks: kui sa ei tunne võõrustaja kodu nagu enda oma, tähendab talle appi minek võõrustajale topelttööd: ta peab sind igal sammul juhendama, sest sa ei tea, kust omal jõul midagi üles leida või kuhu ära panna. 

Seega, sinu panuse tulemusel aega mitte ei säästeta, vaid seda kulub hulga rohkem kui siis, kui kõigega tegeleks võõrustaja ise. 

Teiseks: keset peoõhtut on see hetk, kus võõrustaja saab korraks kööki kaduda, talle suurepäraseks hingetõmbevõimaluseks. Kes kunagi kodus mõne peo korraldanud, see teab, kuidas see kõige toreda kõrval ka väsitama võib hakata. Niisiis on hetk köögis hea võimalus korraks külalistest puhata, et siis edasi suurepärane võõrustaja olla.

Nii et kui järgmine kord tahad väga kööki appi minna ja võõrustaja ütleb sulle, et pole vaja, siis tõenäoliselt mõtleb ta seda täie tõsidusega: seda ei olegi vaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles