Kolm punkti, mille põhjal vargad sinu kodu oma sihtmärgiks valivad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Sinu kodu võib varastele silma jääda detailidega, mille peale sa ise tullagi ei oska. Ole ettevaatlik!

Kui sa ei taha, et sinu kodu püüaks kurjade plaanidega inimeste tähelepanu, peaksid jälgima, et järgnevad kolm punkti sinu elamise kohta ei kehtiks, vahendab Popsugar.

Kulund välisuks

Kui välisuks on päevinäinud, on see esimene märk, mis vihjab varastele, et sinu kodu võib olla lihtne sihtmärk, mis erilist vastupanu ei osuta. Ära eksita end arvamusega, et kui majauks on kulunud, hoiavad vargad nagunii eemale, sest eeldavad, et varastada pole midagi. See ei ole tõsi! Kanna hoolt selle eest, et välisuks oleks puhas, korraliku värvikihi all ja hooolitsetud. 

Prügiülevaade

Ära viska prügisse suuri kalli kodutehnika pakendeid ja muid vihjeid sellele, mis annab märku, et oled ostnud midagi erilist ja kallihinnalist. Vargad viskavad hea meelega prügikastidele pilgu peale, seda eriti eramajapiirkondades, ja kui nad sealt millegi ahvatleva pakendeid leiavad, keskenduvad nad päris kindlasti sinu kodule.

Liiga palju aknapinda

Kaasaegses arhitektuuris on moodne kasutada hästi palju klaasi. Paraku tähendab see seda, et koju on ka oluliselt lihtsam sisse näha. Ei ole mõtet varast õrritada: õhtusel ajal ja ajal, kui sind kodus ei ole, hoia aknakatted korralikult ees. Kõige niiöelda haavatavamate akende ette paiguta suured toataimed või muud blokeerijad, mis ei lase võõral päris tuppa vahtida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles