Nõudepesumasina kasutajad rikuvad ise masina pesutulemust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kaasaegsete nõudepesumasinate kasutajad teevad sageli ühe vea, mis tekitab olukorra, kus nõud ei saagi kunagi nii puhtaks nagu peaksid.

Kusagil iidsetel aegadel on miskipärast väga sügavalt juurdunud müüt, et nõud tuleb masinasse paneku eel üle loputada. See ei pidanud paika juba vanemate masinate puhul, veel vähem aga uutega, vahendab ApartmentTherapy.

Vanemate ja uuemate masinate puhul on toidujäätmetega nõud pisut abiks pesemisel: need toimivad abrasiivse vahendina ja puhastavad koos nõudepesuvahendiga nõusid toiduplekkidest.

Uuema aja masinad aga reguleerivad pesutsükli pikkust nõude mustusastmest lähtuvalt. Kui nõusid eelnevalt loputada, võib masina sensorsüsteem segadusse sattuda ja ekslikult arvata, et nõud on puhtamad kui nad tegelikult on, mistõttu ta ei pese neid nii korralikult kui peaks. 

Selle tulemusena arvavad inimesed, et masinal on midagi viga, sest ta pole nii efektiivne kui peaks. Viga aga võibki otsima jääda, sest masin teeb seda, milleks ta loodud on, paraku pole talle aga sellised eksitavad tegurid nagu eelloputus sisse arvestatud, mistõttu ta ei oska nendega toime tulla.

Niisiis - kui tahad, et nõud saaksid korralikult puhtaks, ära solberda nendega enne masinasse panekut kraanikausis. Pane need masinasse nii nagu nad on ja puhasta lihtsalt piisavalt tihti masina filtrit. Ülejäänu teeb masin sinu eest ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles