Väga lihtne meetod, kuidas naadist vaeva nägemata vabaneda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naat.
Naat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi naat on kasulik tegelane, ei taha paljud teda oma aias nii ohtral kujul näha nagu naadile endale meeldib. Tõrjuda olevat teda aga väga raske. Või kas ikka on?

Öeldakse, et ainus mürgivaba (ja mürki ei tasuks koduaias kindlasti kasutada!) lahendus naadist vabanemiseks on järjepidev niitmine ja rohimine. Seega pikk ja piinarikas protsess, mille tulemust näed alles aastate pärast. Aga kui tahaks kiiremini? Saab!

Nimelt aitab naadi vastu hästi katmine: kata kile, papi või muu taolise materjaliga maa-ala, kus naadist vabaneda tahad, ja jäta see nii aastaks seisma. Naat, mis valgust ei saa, annab oma visadusest hoolimata alla täpselt samamoodi nagu kõik teised valgusepuuduses taimed. 

Aasta pärast ei tule teha muud kui katted korralikult eemaldada, maa igaks juhuks viimsetegi juurejuppide eemaldamiseks läbi kaevata ja kadunud see tüütu umbrohuline ongi.

Meeles tasub aga pidada seda, et naat on väga tervislik ja meeldib väga mesilastele. Seepärast võiks igas iluaias leiduda nurgake, kus naadil vabalt ja tõrjumata vohada lastakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles