Kodu sisustamisel võiks eelistada kasutatud kaupa

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutoanurk Brette abiga sisustatud korteris: kõik peale diivani on kasutatud kaup.
Elutoanurk Brette abiga sisustatud korteris: kõik peale diivani on kasutatud kaup. Foto: Brette Saar

Mööbli taaskasutamine ei ole enam midagi, mida tehakse vaid rahanappusest: see on põhimõtteline ja trendikas valik. Kuid sel moel kodu sisustamise õnnestumiseks peab üht-teist teadma.

Kuressaares suuresti teise ringi mööbli ja sisustuselementidega äritsevat sisustuskauplust Höme pidav Brette Saar on veendunud kasutatud mööbliga sisustaja. «Sageli leiab teise ringi mööbli seast imelisi pärleid! Disainiklassikat, käsitööna valminud ainulaadseid mööblitükke ja tihti ka täiesti uut täispuidust mööblit,» räägib ta õhinal.

Brettele pakub säärase mööbli otsimine tõelist hasarti, pealegi usub ta, et juba nii-öelda sissetöötatud sisustuskaup on hoopis midagi muud kui uus: sellel on iseloomu. Sama kinnitab ka heategevusliku taaskasutuspoodide keti Sõbralt Sõbrale juht Meelis Kibuspuu. Tema sõnul toob inimesi taaskasutuspoodi sageli omaette mõõde, mida raske sõnadesse panna. «Tundub, et taaskasutuskaubal on vahel hinge rohkem kui täna tehaseliinilt tuleval uuel kaubal,» ütleb ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles