Korteriühistute õigusteabepäeval piilutakse uue seaduse telgitagustesse (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Korteriühistute Liit annab aru.
Eesti Korteriühistute Liit annab aru. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Korteriühistute Liit korraldab neljapäeval, 17. mail õigusteabepäeva, kus võetakse vaatluse alla uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse rakendamisega seotud küsimused ning korteriühistu majandamisega seotud probleemid.

Üritusel tutvustatakse uudisteost «Nõuanded korteriühistutele: kuidas rakendada uut korteriomandi- ja korteriühistuseadust?» ning tuuakse välja olulisemad kitsaskohad, mis seoses uue seaduse rakendumisega esile kerkinud on.

 «Õigusteabepäev on läbi aastate olnud väga populaarne, sest käsitleme seal iga korteriühistu igapäevatöös ette tulevaid küsimusi,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi.

Kuna just praegu on korteriühistute üldkoosolekute pidamise aeg, tuleb teabepäeval kindlasti ka üldkoosoleku korraldamisest juttu. Üldkoosolekul on korteriühistu töös oluline roll, kuna kõik seaduse või korteriomanike kokkuleppe kohaselt häälteenamusega tehtavad otsused võetakse vastu justnimelt korteriomanike üldkoosolekul. 

«Teadmatusest kiputakse aga üldkoosoleku kokkukutsumise korras vigu tegema, mõistmata, et sel ühistu liikmel, kes pole mõne üldkoosoleku otsusega nõus, on sellisel juhul võimalus 60 päeva jooksul pärast koosoleku toimumist protseduuririkkumistele viidates otsused vaidlustada,» rääkis Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja.

Veel võetakse õigusteabepäeval vaatluse alla vastloodud korteriühistute register, mida tutvustavad Registrite ja Infosüsteemide Keskuse klienditoe talituse juhataja Kersti Rätsep, äriregistri talituse juhataja Tambet Artma ja kinnistusraamatu talituse juhataja Piret Saartee. Korteriühistu majandamisest ja maksudest kõneleb aga Eesti Maksumaksjate Liidu tegevjuht ja juhatuse esimees, Tartu Ülikooli finantsõiguse dotsent Lasse Lehis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles