Pidevalt tolmu pühkivad inimesed ei tee seda tööd õigesti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kui kodu pidevalt tolmukorra all ja tolmu pühkida vaja rohkem kui seda tegelikult teha jõuad, peitub põhjus suure tõenäosusega selles, et teed seda tööd lihtsalt valesti.

Vajadus pidevalt muudkui uuesti tolmutamine ette võtta on tingitud peamiselt kahest asjalolust, mille ApartmentTherapy sisustusportaal kenasti lahti võtnud on.

Sa kasutad valesid töövahendeid

Tolmuharjaga mööda maja ringi hõljumine on kahtlemata väga lõbus, kuid reaalsuses on tegemist kõige kehvema tolmuvõtmisvahendiga, mida välja annab mõelda. See tõmbab ühe koha küll tolmust puhtaks, kuid ajab selle teise kohta laiali selle asemel, et kokku koguda.

Tolmu pühkimise töövahend peaks olema selline, mis tolmu kokku kogub. Näiteks mikrofiiberlapp. Hästi toimib ka kahe lapi süsteem: üks kuiv, teine niiske. Esmalt tõmbad pinna üle kuiva lapiga, siis niiskega. 

Sa koristad vales järjekorras

Ka väga headest töövahenditest pole kasu, kui sinu tolmuvõtmisjärjekord lootusetult vale on. Sellepärast tuleb kindlasti alati koristada ülevalt poolt allapoole liikudes. Esmalt tehakse tolmust puhtaks laenurgad ja lambid, siis seinariiulid ja lõpuks põrandale toetuvad mööbliesemed ning põrandaliistud ja põrand.

Teine kasulik nipp: korista korraga kogu maja, ära liigu toast tuppa. Kui teed laealuseid piirkondi, võta need järjest ette kogu majas. Kui liigud allapoole, siis käi taas korraga üle kogu maja. Kui elad mitmekorruselises majas, alusta kindlasti ülemisest korrusest. 

Kõige viimaseks jäta põrandatelt tolmu imemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles