Oma kodu ostnud noor naine kahetseb ja kadestab üürnikest sõpru (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

29-aastasel naisel õnnestus endale lõpuks soetada tagasihoidlik korter, kuid piiritu rõõmu asemel valdab teda pigem kahetsus.

29-aastane britt Kylie Petitt ostis oma ühe magamistoaga korteri Londonis kaks aastat tagasi, kuid tunnistab, et on sellest ajast peale korduvalt kibedalt kahetsenud ja igatseb siiani vabadust ja paindlikkust, mida üürnikuelu pakub, vahendab The Sun.

«Ma olen oma elus pöördepunktis ja ei tea, kas tahangi üldse Londonisse jääda, aga siia seob mind korter. Ma ei saa niisama muretult teise maailma otsa kolida, kui tuju peaks tulema,» räägib Petitt. 

Aga just nii - murede- ja kohustustevabalt - elavad paljud tema sõbrad, kel pole korteri näol kohustust kaelas, sest nad otsustasid jääda elama üüripinnale. 

«Ma saan aru, et olen õnnega koos, et mul kõrgete müügihindadega Londonis üldse kodu soetada õnnestus, aga ma ei saa üle tundest, et kadestan oma sõpru,» tõdeb Petitt ja soovitab kõigil väga põhjalikult järele mõelda enne, kui nad end laenu kaudu mõne kinnisvaraga seovad.

Tema kahetsus on seda iroonilisem, et oma kodu soetamiseks vajaliku sissemaksesumma kokkusaamise nimel pingutas ta väga, loobudes pikaks ajaks paljust: sõpradega pidutsemisest, uute riiete ostmisest ja muust.

Ka vastutus, mis korteriomanikuks olemisega kaasneb, ei ole talle meeltmööda. «Üüripinnal tuleb igasuguste probleemide korral lihtsalt korteriomanikule helistada. Aga nüüd olen ma ise omanik ja kõik probleemid tuleb mul endal lahendada,» sõnab Petitt.

Oma kodu ostmiseks säästma hakata soovitab Petitt kõigil silmapilkselt, kuid reaalse tehingu tegemisega tuleks tema sõnul oodata seni, kuni koduomanikuks olemise soov on täiesti väljakannatamatuks muutunud.

Vaata rohkem SIIT! 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles