Tallinna kesklinnas alustati haruldase kortermaja ehitamisega

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Tallinna kesklinna kerkib lähiajal Eesti mõistes haruldane kortermaja, millel palju võimalusi, mis reeglina kortermajal puuduvad.

Tallinna kesklinnas, Torupilli asumis alustati mai alguses terrassmaja ehitusega. Tegemist on Eesti kontekstis ainulaadse hoonega, sest maja iga korteri juurde kuulub terrass - seda olenemata korrusest, kus korter asub. 

Kui tavaliselt on kõige võimsamad aialahendused esimese korruse korteritel, siis terrassmaja puhul on kõige magusam koondunud kõige ülemisele, katusekorrusele. 

Foto: city24.ee

«Klientide tagasiside põhjal ütleksin, et selliseid korterelamuid võiks kesklinnas rohkemgi olla. Projekt on olnud väga populaarne soomlaste seas, kes on hinnanud pakutavat kvaliteeti, head asukohta vaikses sisekvartalis ja muidugi hoone omanäolisust,» räägib korterite müügiga tegelev Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Eveli Lindell.

Lindelli sõnul on arhitektid Aigar Roht ja Anna Niklan kasutanud hoonet kavandades oskuslikult ära sisekvartali privaatsust ning ümbritsevat ajaloolist linnakeskkonda. «Hoone unikaalsusesse on oma panuse andnud ka arendaja, kes eelistas avaraid terrasse ja põnevat liigendust lisakorterite asemel,» ütleb ta.

Nii ongi kerkivas T69a kortermajas tavapärasest vähem, vaid 19 korterit. 

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles