Enne ja pärast: Mustamäe vana paneelika ühetoalise võimas uus nägu

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pintslijakohvriga.ee

Sisustusblogija Brette Saar näitab, kui lahedaks ja funktsionaalseks annab õige lähenemisega kujundada isegi Mustamäe paneelmaja ühetoalise korteri. 

Brette kirjutab oma blogis, et tegemist on tema täditütre korteriga, kuhu viimane plaanis uue diivani soetada ja selleks puhuks abilisi otsis. Asi lõppes aga sellega, et sündis plaan korterist korralik kodu teha ehk siis elamine täielikult ümber kujundada. 

Foto: pintslijakohvriga.ee

Korteris polnud Brette varem kohapeal käinud, niisiis sündis uue sisustuse plaan piltide põhjal. Korteriomanikul Kätlinil tuli sisustamispäeva eeltööna vabaneda heleroosast ja lillast seinavärvist ning langetada otsus, missugust tapeeti ta seinas näha soovib. 

Kuressaarest Tallinna korterit sisustama sõitnud Brette tegi võimalikult palju ettevalmistusi kodus ära: valmis sai ostetud kõik tapeediliimist lõhnapulkadeni. Korterisse kohale jõudsid nad hommikul 11 paiku ja töö võis alata. 

Foto: www.pintslijakohvriga.wordpress.com
Foto: pintslijakohvriga.ee

Esmalt siis uute esemete sissetassimine. Kui kõik korterisse kohale oli toodud, tundus võimatu, et kogu kraam sinna päriselt ka ilusti ära mahub. Kuid mahtus - viist tundi hiljem oli pisikesest tumedast ühetoalisest korterist saanud hele ja õhuline elamine. Kuigi mööblit oli seal lõpptulemusena varasemast rohkem, mõjus kodu endisest palju avaramana.

Põhitoonideks said helesinine ja valge, aktsendiks kuldne, mattmust ja sinepikollane. Ja muidugi pisut rohelist siia-sinna. Korteriperenaine Kätlin on tulemusega rahul ja kiidab, et pärast väikest värskendust on kodu oluliselt lihtsam koristada. 

Foto: pintslijakohvriga.ee
Foto: pintslijakohvriga.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles