RMK paneb enampakkumisele järgmised 37 maatükki

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimets, metskond, mets, RMK silt, Võru metskond




Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Riigimets, metskond, mets, RMK silt, Võru metskond Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks / LEPM

RMK müüb kirjalikul enampakkumisel 37 riigimetsa majandamiseks mittevajalikku maatükki, mille müügist saadud tulu eest finantseeritakse looduskaitsealuste maade riigile ostmist.

22. mail toimuva avaliku enampakkumise alghind on kokku 1,15 miljonit eurot. Müüki pannakse 37 maatükki üle Eesti kogupindalaga 347 hektarit, vahendab kinnisvaraportaal City24. 

Riigikogu andis RMK-le õiguse osta looduskaitsealuseid maid tänavu jaanuaris, maade omandamiseks vajaliku katteallika leidmiseks müüb RMK maatükke, mis ei ole riigimetsa majandamiseks vajalikud.  

Maatükid, millel ei ole praegu ja ei saa ka tulevikus RMK jaoks väga suurt väärtust olema, kaardistati 2017. aastal riigimetsas läbi viidud inventuuri käigus. Need on näiteks muust riigimaast eraldatud üksikud maatükid, hoonestatud kinnistute vahel asuvad maatükid, ligipääsuta maatükid ja ka RMK hallata olev põllumajanduslik maa.  

Enampakkumisel osalemiseks peab pakkumised esitama või saatma postiga kirjalikult, 22.05.2018. a hiljemalt kell 11.00 aadressil RMK, Toompuiestee 24, 10149 Tallinn.  

Enampakkumisel osalemise tingimused, võõrandatavad kinnisasjad koos alghindade ja muu infoga leiab RMK veebilehelt ja avaldatakse hiljemalt kaks nädalat enne enampakkumise toimumist väljaandes Ametlikud Teadaanded. 

RMK nõukogu otsusega müüakse tänavu kevadel kokku 78 maatükki, millest 39 maatükki leidsid uue omaniku aprillis toimunud esimesel enampakkumisel. Esimesel enampakkumisel teenis RMK looduskaitsemaade ostmiseks 1,69 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles