Kolm eset kodus, mis tuleks alati kasutatuna osta, sest vanem on parem

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Enamik inimesi arvab ekslikult, et kui teemaks on koju millegi soetamine, on uus alati parem. See ei pea sugugi kõigi esemete puhul paika.

Portaal Organic Life on välja toonud kolm igas majapidamises leiduvat eset, mida oleks oluliselt mõistlikum soetata kasutatuna, sest vanem on parem.

1. Mööbel

IKEA-ajastul tahavad inimesed, et mööbel oleks võimalikult odav. Samas sooviksid nad mõistagi, et see kaua kestaks. Masstoodangupoodidest uuena ühtaegu odavat ja kestvat ei saa. Seepärast tulekski pilgud suunata järelturule: seal liigub väga odavat täispuidust mööblit, mis kestab aastakümneid, võib-olla isegi põlvkondi. 

2. Tööriistad

Pole mingit põhjust osta koju täiesti uusi tööriistu, olgu need mehaanilised või elektrilised. Teise ringi haamer teenib sind täpselt sama hästi kui uhiuus, sama lugu on väga suure tõenäosusega akutrelli ja survepesuri ning paljude muude majapidamises vajalike tööriistadega. Säästa raha ja loodust.

3. Beebikraam

Kindlasti on ahvatlev osta oma vastsündinud beebile uhiuus vanker. Aga selleks pole tegelikult mingit vajadust. Vankri kasutusiga on nii lühike, et oluliselt mõistlikum on see soetada järelturult. Sama kehtib lamamis- ja söögitoolide ning palju muu kohta. Vaid auto turvavarustuse puhul tasuks järelturuga ettevaatlik olla: seda tasub kasutatuna osta vaid siis, kui saad olla täiesti kindel, et tegemist on avariivaba hälli või tooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles