Otsitakse eremiiti: koliks õige keset ookeani

Hans Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: USA kaitseministeerium/Wikimedia Commons

«Laenaksin koidupunalt ma tiivad/kaugele merre rajaksin kodu,» loeme Astrid Lindgreni surematust romaanist «Väike Tjorven, Pootsman ja Mooses». Julgen arvata, et tung põgeneda, lennata maailma piirideni käib argipäevases oravarattas mitmel meist peast läbi.

Ameerika Ühendriikides Põhja-Carolina osariigi rannikust 50 kilomeetri kaugusel otsib majakas vahti. Omapärase nimega Frying Pan ehk Praepann rajati 1960. aastatel ookeanivetele, asendamaks sealkandis tegutsenud tulelaeva. Praepannitorn näitas suunda laevadele, kelle kapten oli juhtinud Põhja-Carolina poeetilise nimega Cape Feari (Hirmuneem) madalike ligidusse, vahendab Atlas Obscura.

Praepannitorn müüdi 2010. aastal Richard Neili nimelisele mehele, kes rajas sinna  turismiväljannete pealkirjades maailma kõige ohtlikumaks hosteliks tituleeritud öömaja. Kuid Neil on platvormi uuesti müüki pannud. Torni alghind on oksjonil 8400 eurot, võrreldes kodumaiste kinnisvarahindadega pole see üldse liiga soolane hind.

Muidugi vajab elu keset vahuseid ookeanilaineid harvaesinevat vastupidavust. Kuid soov põgeneda maailma keerukusest viib kindlameelse ostja kaugele merre. Teistele jääb üle vaid unistada, et ehk kunagi õnnestub neilgi säärasele eraklikule kojale käpp peale panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles