Mõistlik oleks aeda rajada vaid sirge servaga peenraid

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Erikujulised peenrad näevad kahtlemata põnevad välja ja elavdavad maastikku, kuid neil on üks väga tugev miinus, miks tasuks nende rajamise eel tõiselt mõelda, kas asi on ikka vaeva väärt.

Kui sirge äärega peenardega aias on kõik aiahooldustööd äärmiselt lihtsad, siis looklevate peenarde korral muutub kõik mitu kraadi raskemaks, kirjutab This Old House.

Nii näiteks on raskendatud muru niitmine: kui sirgete peenraservade korral saab niiduki või traktoriga vähese vaevaga mööda serva muru ära niita, siis lookleva peenra korral niidukiga ilmselt hakkama ei saagi: appi tuleb võtta kas trimmer või murukäärid.

Foto: www.flickr.com

Ka riisuda on sääraste peenardega aias oluliselt ebamugavam kui sirgete äärtega peenra puhul: lai murureha ei pruugi igale poole hästi ligi mahtuda, mistõttu tuleb lehti ükshaaval üles nokkida.

Niisiis tasuks enne säärase peenra tegemist põhjalikult läbi mõelda, kui palju aega soovid aia korrashoiule pühendada ja kas oled pigem lihtsate lahenduste inimene või tahadki rohkem nokitseda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles