Väliantenn ja kompaktne taskuruuter aitavad suvilas leviaugust välja

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukontor.
Kodukontor. Foto: Pexels / CC0 Licence

Selleks et saada suvilas või maakodus ligi kõigile vajalikele teenustele ning teha aeg-ajalt üks mõnus kodukontori päev, on hea mõelda läbi, milliste nutikate lahenduste abil seda kõike hõlpsasti korraldada.

Maapiirkondades pole internetikaabel alati vajalikus kohas ning nõuab suuri investeeringuid krundile toomiseks. Hoolikas eeltöö ja nutikas planeerimine võivad teinekord juba pool tööst ära teha. 

Internet nutiseadmes

Kõige lihtsam ja tänapäeval levinum viis on kasutada internetti oma nutitelefonis. «Kiiremad meilivahetused saab aga nutitelefoni abil kindlasti ära teha, lugeda uudiseid ning jälgida sotsiaalmeediat, kui selleks on maakodus mahti,» rääkis Tele2 Eesti raadiovõrgu juht Tanel Sarri.

Taskuruuter

Veelgi parem lahendus on mehe sõnul aga taskuruuter, mida Sarri soovitab panna nutitelefoniga sarnases mõõdus taskuruuteri parima levialaga kohta, näiteks akna alla. «Sedasi saab luua hea Wifi ühenduse terves majas ning olenemata oma asukohast, on telefonis alati tugev signaal,» selgitas raadiovõrgu juht. Telia klienditeeninduse sõnul loob taskuruuter Wifi võrgu kas siis sülearvutile, tahvelarvutile või mõnele teisele nutiseadmele, mis töötab üle Wifi võrgu. Taskuruuteri võrku saab ühendada kuni viis seadet.

Kus on elekter, seal on ka internet

Võimsama leviala rohkematele seadmetele tagab tavaline ruuter. «Kui tahad, pistad juhtme stepslisse ning saad interneti ja kui ei taha, tõmbad juhtme seinast ning naudid linnulaulu,» tõi Sarri näite ja lisas, et ruuteri saab reaalselt paigaldada ükskõik kuhu, kui on olemas elekter ning selle üles sättimine võtab aega umbes minuti. «Ruuter on lihtne viis võtta internet endaga maakoju, suvilasse või puhkusele ning ühendada kõik seadmed ühte Wifi võrku,» ütles Sarri.

Tele2 raadiovõrgu juht soovitab kindlasti ruuteri ühendamisel jälgida, et selle antennid oleksid suunatud õigesti – nii on signaal ühendatud seadmetes võimalikult tugev. Vajadusel saab ruuterile lisada ka väliantenni, kui maakoht asub nõrgema leviga piirkonnas. Antenni akna taha tõstmine parandab oluliselt levitingimusi, aidates tõsta kiirust ka keskmise ja hea leviga piirkondades.

Hoolitse tehnika eest

Maakodus käies või seal tehnikaseadmeid hoides on soovitatav need alati lahkudes vooluvõrgust välja tõmmata. Sedasi on seadmed töökorras ning nädalavahetusel maamajja jõudes ei taba halba üllatust, kus voolu kõikumise tõttu on tehnika kannatada saanud. «Samuti võiks maakodus käies alati kaasas olla üks täis laetud akuga akupank, mis aitab vajadusel telefoni laadida,» lisas Sarri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles