Kogukonnaaktivistist mehel keelati linna maa pealt muru niitmine

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Hyde outside his home in Selby, North Yorks. See Ross Parry story RPYGRASS: A disgruntled grandad-of-seven has been told to stop cutting a patch of grass next to his home on health and safety grounds - despite mowing it for 12 YEARS. John Hyde, 61, has been left heartbroken after his local 'killjoy' council forbade him from tending to a 10ft strip of turf located just six feet away from his front door. Thorpe Willoughby Parish Council, North Yorks., has demanded the strip of land alongside his four-bed £220,000 home is left to council workers.
John Hyde outside his home in Selby, North Yorks. See Ross Parry story RPYGRASS: A disgruntled grandad-of-seven has been told to stop cutting a patch of grass next to his home on health and safety grounds - despite mowing it for 12 YEARS. John Hyde, 61, has been left heartbroken after his local 'killjoy' council forbade him from tending to a 10ft strip of turf located just six feet away from his front door. Thorpe Willoughby Parish Council, North Yorks., has demanded the strip of land alongside his four-bed £220,000 home is left to council workers. Foto: Alex Cousins / SWNS.com / Alex Cousins / SWNS.com

Mehel, kes juba viimased 12 aastat on oma maja läheda asuvat linnale kuuluvat maalappi hooldanud sealt muru niites, ei lubata seda enam teha.

61-aastane John Hyde on oma maja kõrval asuvat linnale kuuluvat muruplatsi niitnud viimased 12 aastat. Talle meeldib, kui koduümbrus on korras, pealegi on ta pärast insulti piiratud töövõimega ja säärane koduümbruses tegutsemine pakub talle rõõmu paneb end vajalikuna tundma. Nüüd on kohalik omavalitsus mehel aga selle tegevuse keelanud, vahendab Daily Mail.

Põhja-Yorkshire´is elav John sai linnavalitsuselt hoiatava kirja, kui linnaisadeni jõudis jaanuaris kuuldus, et mees on linna maale istutanud kolm kuusepuud, millest kavatses kohalike elanike rõõmuks jõulupuud kasvatada.

Maa, mida John hooldada ei tohi.
Maa, mida John hooldada ei tohi. Foto: Alex Cousins / SWNS.com / Alex Cousins / SWNS.com
Foto: Alex Cousins / SWNS.com / Alex Cousins / SWNS.com

«Puud kästi maha võtta ja muruniitmine lõpetada. Hea küll, saan aru, et linna maale puude istutamine ei pruugi sobida, aga muruniitmine? Ma tahan ju lihtsalt aidata ja end tegevuses hoida,» on John hämmingus. Linnavalitsus oli keeldu põhjendanud sellega, et John võib tahtmatult oma tegevusega teiste tervist ohustada.

Muruniitmise-keeldu ei taha John kuidagi kuulda võtta ja käib seepärast linnavalitsusega läbirääkimisi pidamas. Järgmine kohtumine on planeeritud 14. maile ja kuna küsimus pole lahendust leidnud, ei soovi linnavalitsuse esindaja ka teemat kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles