Koduste remonditöödega rikutakse teadmatusest tihti seadust (7)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margiti ja tema kaaslase Tartu korteris alustati luba nõudvate töödega alles siis, kui kõik load ja kooskõlastused olid olemas.
Margiti ja tema kaaslase Tartu korteris alustati luba nõudvate töödega alles siis, kui kõik load ja kooskõlastused olid olemas. Foto: Margit Partei

Kuigi võib tunduda, et oma kodu kujundab igaüks täpselt nii, nagu ise tahab, ei pea see päriselt siiski paika: sekelduste ja ka trahvide vältimiseks oleks arukas igasugused ümberehitustööd nõuetekohaselt kooskõlastada.

Haljala vallavalitsuse järelevalveametnik Tiit Jõgi ütleb, et kuigi ehitusseadustik on kehtinud ligi kolm aastat, selgub praktikas ikka ja jälle, et inimesed pole sellega kursis: tuleb ette rohkelt möödalaskmisi.

Seetõttu tuleks hilisemate probleemide vältimiseks enne ehitustööde algust paberimajandus korda ajada: kui ise ei tea, mida kõike täpselt vaja, on abiks ehitusspetsialist ja ehitusseadustik. Nii saab selgeks, millised dokumendid kohalikule omavalitsusele esitada tuleb ning kas ja millised load on ehitustegevusega alustamiseks vajalikud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles