Just seda värvi peaks olema sinu köögimööbel

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

On üks toon, mis on köögimööbli värvi valimisel täiesti kindel valik: see on kõige õigem lahendus, mille kasuks üldse otsustada saab.

Sisustusportaal Houzz viis möödunud aastal läbi põhjaliku küsitluse ja tegi kindlaks, et kõige eelistatum köögimööbli värv on valge. Seda eelistasid enim igas vanusegrupis vastanud. 

Valgele järgnes puiduvärv ja hall. 

Miks valge inimestele nii meeltmööda on? Põhjus peitub selles, et see on kõige pretensioonitum värv, mis sobib absoluutselt iga stiiliga ja igasse ruumi. Alternatiiviks oleks tõenäoliselt ka must, aga mustaga on jällegi see lugu, et kui ruum, kuhu köögimööbel tuleb, pole väga suur või väga hästi valgustatud, võib see rõhuma hakata. Valgega midagi sellist ei juhtu.

Foto: VidaPress

Valge muudab iga ruumi pisut helgemaks ja heledamaks. Selle juurde saab sobitada igasuguseid aksessuaare, see on väga hea lahendus, kui tahad köögis kasutada lahtisi riiuleid ja eksponeerida oma värvikirevaid nõusid. 

Valge köögimööbel ei tungi esile ja laseb köögis särada teistel mööbliesemetel: suurel söögilaual või hoopis mõnel mõnusal silmatorkaval tugitoolil. 

Ka müüa on valge köögiga kodu kõige lihtsam. Ikka sellepärast, et vähe on neid, kes valge köögimööbli välistavad. Ostja ei näe valge mööbli puhul suure tõenäosusega vajadust seda kohe vahetama hakata, mistõttu kodu läheb kergemini kaubaks.

Mis värvi on sinu köök?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles