Harjumaal on valminud väga ainulaadne kortermaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Harjumaale Kuusalu valda on kerkinud väga ainulaadne kortermaja, mis valmistatud võimalikult looduslähedaselt: peamisteks materjalideks on põhk ja pilliroog.

Looduskaunisse Kolga asula lähedal asuvasse Nõlvaku arendusalale ehitatud kortermaja on Eesti kontekstis küllalt ainulaadne: maja on ehitatud nii looduslähedaselt kui võimalik.

Foto: KV.EE

Kui tavaliselt on kortermajaehitus projekt, kus loodussõbralikule lähenemisele rõhku ei panda, siis selle kortermaja näol on tegemist puitsõrestik konstruktsioonil hoonega, mille soojustusmaterjalina on kasutatud kogu maailmas hea sooja pidavusega tuntud, ise taastuvat ning suurepärase mikrokliimaga ehitusmaterjali: põhku ja pilliroogu.

Kaheksa korteriga majas on kaks korterit saadaval valge ja ülejäänud kuus niiöelda musta karbina. See tähendab, et viimastes saab uus omanik siseviimistluse täiesti oma käe järgi teha. Arendaja soovitab selleks kasutada mõistagi loodussõbralikke materjale: muidu kaotab ökoehitis suure osa oma mõttest.

Foto: KV.EE

Väga suure boonusena asub see väga meeldivalt lahendatud kortermaja merele väga lähedal, mis tähendab, et korteriga käib kaasa mõnus rannaküla elu.

Vaata rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles