Arendajalt maja ostnud pere seisab silmitsi lahendamatu probleemiga (6)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haisu all kannatav perekond.
Haisu all kannatav perekond. Foto: Tony Kershaw / SWNS.com / Scanpix

Üle-eelmisel aastal mainekalt arendajalt uue maja ostnud pere seisab silmitsi väga ebameeldiva probleemiga, millele lahendust ei paistagi olevat.

Mark ja Rhian Buller ning nende kolm last ostsid endale Suurbritannias Surreys 2016. aastal maja niiöelda paberil - uusarendust alles hakati ehitama, kui tehing tehtud sai, vahendab Daily Mail.

Eelmisel aastal õnnestus kolmelapselisel perel lõpuks sisse kolida, kuid sestpeale on nad seisnud silmitsi väga võika probleemiga: nende aias on pidev väljaheitehais. Paraku on probleem sisuliselt lahendamatu, sest haisu põhjustab nende aia alla rajatud heitveeala. Sinna jõuab kokku 11 ümbruskonnas oleva maja reovesi.

Kohad, kust hais aeda levib. 
Kohad, kust hais aeda levib. Foto: SWNS.comTony Kershaw / SWNS.com

Bullerite jaoks oli tegemist unistuste koduga. Maja maksis enam kui 700 000 eurot, nii et ost oli hoolega läbimõeldud. Kuid nüüd, seistes silmitsi probleemiga, kus nende koduaed pidevalt haiseb, on nad täiesti nõutud: sellist elamist nad ei soovinud ja lahendust ei paista kuskilt.

Mõnel päeval on hais nii hull, et tungib hoolimata suletud ustest ja akendest tuppagi. Üha soojemaks muutuvad ilmad ei rõõmusta Bullerite peret samuti kuidagi: see tähendab vaid, et hais muutub iga päevaga väljakannatamatumaks.

Kuna arendaja Linden Homes probleemi lahendamiseks midagi ette võtnud ei ole, on Mark Buller asunud firmat avalikult maha tegema. Selleks püstitab ta muuhulgas näiteks naabruskonda plakateid, mis kutsuvad üles ettevõtet umbusaldama.

Mark Bulleri hoiatus arendusi vaatamas käivatele inimestele.
Mark Bulleri hoiatus arendusi vaatamas käivatele inimestele. Foto: SWNS.comTony Kershaw / SWNS.com

Firma, kelle kaudu kodud müüdi, on õnneks osavõtlik ning üritab omalt poolt Bullerite murele mingit lahendust leida ja arendajaga suhelda, kuid siiani pole lahendust paistmas.

Linden Homesi esindaja väidab Daily Mailile, et kui Bullerid kodu ostsid, oli reoveesüsteem juba paigas, samuti luugid, mis selle hooldamise tarbeks maja ette paigaldati. Niisiis pidanuks pere väidetavalt teadma, et selline väljak nende aeda jääb.

Haisuprobleem olevat Linden Homesi sõnul tänaseks kõrvaldatud. Ometi kurdavad nüüd juba ka Bullerite naabrid, et hais ei lase elada. Samuti on paljudel majadel probleeme ehituskvaliteediga.

Kaevusüsteemide hooldusluugid.
Kaevusüsteemide hooldusluugid. Foto: SWNS.comTony Kershaw / SWNS.com
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles