Fotod: kolm väga soodsat võimalust Eestis mõisaomanikuks saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Levinud väärarusaam on, et mõisad on Eestis müügil hingehinnaga - kui eesmärgiks on saada mõisnikuks, võib taskukohase hoone kätte saada ikka väga odavalt.

Mõis ei pea tähendama suursugust valgete sammastega krohvitud hoonet. Mõis võib olla ka tagasihoidlikum ehitis, suisa puidust, väärikust jagub sel ajaloolisel hoonel sellegipoolest. Siin on kolm iseloomulikku ja soodsat näidet.

1. Kuldna karjamõis Varstu vallas Võrumaal, 19 900 eurot

Foto: KV.EE

1860. aastal ehitatud Kuldna karjamõisa peamaja on viie avara ja valgusküllase toaga rohelusse uppuv maja, mis on küllalt heas korras ja väga hästi renoveeritav. Maja juurde kuulub põlispuudega mõisapark.

2. Tamme karjamõis Rõngu vallas Tartumaal, 22 000 eurot

Foto: KV.EE

1894. aastal ehitatud Tamme karjamõisa häärberis on tehtud üks kulukamaid renoveerimistöid: vundamendi korrastamine. Majas on pinda enam kui 400 ruutmeetrit. Kinnistule kuuluvad põlispuudega park ja tammeallee.

3. Laugu mõis Leisi vallas Saaremaal, 45 000 eurot

Foto: KV.EE

Pikk ühekorruseline mõisa peahoone on ehitatud 1850. aastal ja väga ruumikas: ehitusalust pinda on siin üle 500 ruutmeetri. Paekiviseinte paksus ulatub kohati meetrini. Looduslikult väga kaunis koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles