Üleskutse EV100 puhul: iga ühistu õuele oma tamm

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks saab iga korteriühistu jätta endast märgi oma riigi ajalukku ja teha väärika kingituse Eestile.
Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks saab iga korteriühistu jätta endast märgi oma riigi ajalukku ja teha väärika kingituse Eestile. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Korteriühistute Liit kutsub ühistuid üles Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks oma koduümbrusesse tammepuid istutama.

Tamm on tugevuse ja kestvuse sümbol ja meie kultuuris märgilise tähtsusega. Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks rajatakse üle Eesti mitmeid tammeparke. Ka Eesti koduõuedes võiks sirguda need väärikad, kaunid ja tugevad puud – sest just niisama väärikas, tugev ja kaunis on üks Eesti kodu. 

Väärikas puu jääb kaunistama koduümbrust pikkadeks aastakümneteks ning tamme istutamisega Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks saab iga korteriühistu jätta endast märgi  riigi ajalukku ja teha väärika kingituse oma kodumaale.

Korteriühistute ühise EV100 kingitusega liitumiseks:

  • vali tammele kõrghaljastuseks sobiv koht, vajaduse korral võib asukohast ka omavalitsust ja naabermajasid teavitada;
  • kutsu majarahvas ühiselt tamme istutama;
  • saada hiljemalt 26. aprilliks aadressile EV100@ekyl.ee teade, et ühistu liitub EV100 kingitusega ja istutab oma kortermaja juurde «Meie ühistu tamme»; lisa ühistu nimi, aadress, kontaktandmed ja kuupäev, millal ühistu plaanib tamme istutada;
  • tee pilt või video tamme istutamisest koos majarahvaga või juba istutatud tammest ning saada see aadressile EV100@ekyl.ee;

Kõigil ühise kingituse raames tamme istutavatel ja sellest teada andnud korteriühistutel on võimalus saada oma ühistu tamme juurde tähis, mis kinnitab, et tegemist on Eesti Vabariigile 100. aastapäevaks kingitud tammega. 

Uuri veidi lisaks SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles