Aiapidaja saab ohustatud mesilaste abistamiseks palju ära teha

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhta keskkonna tagamine oma koduaias on mesilaselaadsetele eluliselt oluline.
Puhta keskkonna tagamine oma koduaias on mesilaselaadsetele eluliselt oluline. Foto: Elmo Riig / Sakala

Iga aiapidaja saab koduaia läbimõeldud taimevalikuga mesilasi ligi meelitada ja nii neile abikäe ulatada, ütleb atesteeritud mesinduskonsulent Aivo Sildnik – tuleb vaid teada mesilaspere vajadusi ja nendega arvestada.

Hobiaednik, kellele läheb korda mesilaste heaolu, peaks teadma üht-teist taimede õitsemiskonveierist, märgib Sildnik: «Mesilastele on esmatähtis paljude erinevate korjetaimede õitsemine varakevadest sügiseni – see tagab neile katkematu korjevõimaluse. Väikese pindalaga üksik eraaed pole korjebaasina ehk kuigi oluline, aga kui tegemist on näiteks aedlinnakuga, võib seal kujuneda liigirohke järjestikku õitsevate korjetaimede konveier, millest on mesilastele palju abi.»

Suurte värviliste õisikutega lilled, näiteks pojengid, meelitavad mesilasi ligi.
Suurte värviliste õisikutega lilled, näiteks pojengid, meelitavad mesilasi ligi. Foto: KRISTJAN TEEDEMA/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles