Kolm peidetud ohtu, mis igas kodus varitsevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Igas kodus leidub potentsiaalselt ohtlikke olukordi, millest inimesed endale sageli aru ei anna. Siin on kolm säärast.

Elustiiliportaal Popsugar on reastanud ühed kõige enam levinud ohuallikad, mis igal aastal ülemaailmselt hulga raskeid õnnetusi põhjustavad.

Aknakatted

Aknakatted, peamiselt rulood, pole probleemiks kodus, kus pole lapsi. Väikelastega majapidamises aga tuleb väga hoolikalt läbi mõelda, kas ja kuidas ruloosid kasutada: Ameerika Ühendriikides näiteks hukub igas kuus üks laps seeläbi, et keerab ruloonööri endale saatuslikult ümber kaela.

Õhuniisutajad

Ka paljud eestlased on veendunud, et nende koduõhk on eriti kütteperioodil liiga kuiv, ja kasutavad hooga õhuniisutajaid. Kui seda aga piisavalt eeskujulikult ei hoolda, saab õhuniisutajatest bakterite ja lõpuks eluohtliku hallituse kasvulava. Õhuniisutajat võiks kasutada igapäevaselt vaid mõned tunnid ja seda tuleks regulaarselt hallitusvastase ainega puhastada. Või siis õhuniisutajat üldse mitte kasutada.

Liiga palju asju

Paljudes kodudes põhjustavad eluohtlikke õnnetusi asjad: neid on lihtsalt liiga palju. Seepärast tuleks kogu oma kodu kriitilise pilguga üle vaadata ja jätta alles vaid esemed, mis on tõesti funktsionaalsed ja vajalikud. Eraldi tuleks tähelepanu pöörata vaipadele: need peavad olema põrandale paigutatud nii, et vaibaserva taha koperdamise ja kukkumise oht oleks viidud miinimumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles