Muru ei tohiks nii tihti niita nagu seda tegema oleme harjunud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Ilmad lähevad järjest soojemaks ja esimesed usinad ajavad juba mõne nädala pärast muruniidukid välja. Tegelikult tuleks sellega oodata ja muru üldse harvem niita.

Enamik aiapidajaist alustab muru niitmisega liiga vara ja teeb seda liiga madalalt. Esimene niitmine peaks olema ideaalis siis, kui muru ulatub vähemalt pahkluuni, ja niita tuleks küllalt kõrgelt, et murutaimi mitte ära tappa, vahendab Fox News.

Teine sage viga, mida inimesed teevad, on see, et muru niidetakse liiga tihti: enamasti kord nädalas. See on aga viga seetõttu, et kasulikud putukad, sealhulgas mesilased, ei leia niimoodi piisavalt toitu ja peavarju. 

Võib mõelda, et kes siis ikka nii väga igasuguseid putukaid oma aeda tahabki, kuid loodusliku tasakaalu tagamiseks aias on putukad väga olulised.

Samavõrd tähtis on see, et jätaksid kusagil aias muru alati pisut kõrgemaks või üldse niitmata: sellistes paikades leiavad endale hea elukoha siilid, keda samuti kindlasti oma koduaias näha peaksid soovima: siil on märk tervest keskkonnast.

Niisiis: vähem tööd ja vaeva tagab parema tulemuse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles