Naabritevaheline konkurents kihutab inimesi kodu ja aeda korras hoidma

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Naljal naabritevahelise konkurentsi kohta on päris palju tõepõhja all, selgub hiljutisest uurimusest.

Ameerika Ühendriikides läbi viidud uuringust selgus, et tervelt 53 protsenti küsitletud koduomanikest võistlevad või on võistelnud oma naabritega ses osas, kelle kodu ja aed on ilusamad, vahendab Fox News.

Eriti hoos on säärase kummalise võistlusega noorim täiskasvanute põlvkond, mida tõenäoliselt kihutab takka sotsiaalmeedia oma fotodega õnnestunud isetegemisprojektidest. 

Noortest täiskasvanutest tunnetab tervelt 70 protsenti konkurentsi oma naabritega ning 50 protsenti annnab sellele ka järele, keskendudes mõne koduedendusprojekti puhul eeskätt sellele, et tehtav saaks parem kui naabril on.

Täpselt samal põhjusel on noored täiskasvanud nende vanematest märksa altimad soetama uut mööblit ja kodusisustusesemeid.

Kuna see, mis toimub nelja seina vahel, välja siiski ei paista, peab 89 protsenti vastanuist esmatähtsaks maja eksterjööri ja aiaga seotud isetegemisprojekte.

Selgub ka, et lastega pered on märksa võistlusaltimad kui lastetud paarid.

Kuigi kahtlemata on selline võistlusmoment pisut iseäralik, on sel ka oma vaieldamatud plussid: näiteks püsib omavahel võistlevate naabrite elurajoon kindlasti paremas korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles