Kahtlane lõhn kodus, mis annab põhjust ärevuseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kui eluruumidesse tekib kahtlane imalavõitu läppunud lõhn, mis küll kaob või leeveneb tuulutamisega, aga siis jälle tagasi tuleb, tuleks asjasse äärmise tõsidusega suhtuda.

Väga suure tõenäosusega on selline lõhn märguandeks, et seinakonstruktsioonide taga või põranda all on midagi jamasti, kõige tõenäolisemalt on tegu niiskuskahjustusega, vahendab portaal This Old House.

Silmale ei pruugi sedasi kummaliselt lõhnavas eluruumis midagi näha ollagi: seinte või põrandate taha jääv niiskuskahjustus annabki endast esmalt märku lõhnaga.

Teiseks märguandeks, et kõik pole päris korras, on see, kui toas on liiga niiske ja seda niiskust ei anna ka korraliku kütmisega kuidagi välja saada. 

Eriti tähelepanelik tuleks selliste lõhnailmingute suhtes olla neil, kes uut kodu soetada plaanivad ja kinnisvaraobjektidega tutvumas käivad, sest sageli võib see olla ainsaks märgiks sellest, et ehituslikult pole hoonega kõik korras. 

Niisiis tasub usaldada oma nina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles