Eesti kalleimad majad asuvad Rae vallas

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majade müügihind teeb hoogsat tõusu.
Majade müügihind teeb hoogsat tõusu. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Kinnisvaraportaali KV.EE turuanalüüs näitab, et Eesti kalleima müügihinnaga majad ei asu mitte Tallinnas, vaid hoopis Rae vallas, kus 137 müügis oleva maja eest küsitakse keskmiselt 1605 eurot ruutmeetri kohta.

Tallinnas on müügis oleva maja ruutmeetri hind keskmiselt 1562 eurot ja Harjumaal 1377 eurot. «Majade müügihind teeb hoogsat tõusu», kinnitas KV.EE portaalijuht Tarvo Teslon, lisades et Harjumaa majade müügikuulutuste keskmine hinnapakkumine on aastaga tõusnud 7 protsenti ja Tallinnas lausa 9 protsenti.

Hinnasurve on tugev

«Inimeste ostujõud püsib täna veel kannul, ent kui kõrge ehitushinna ja elamispindade suur pakkumine ostjate innukust vaigistama peaks, võime näha müüjate hinnaoptimismi vaibumist,» märkis Teslon. Kui Harjumaa majade müügipakkumiste arv on vähenenud aastaga 17 protsenti, siis Tallinnas on uut omanikku otsivate majade arv vähenenud 10 protsenti.  

Kõige odavamalt saab maja osta aga Paldiskis, kus müügipakkumiste keskmine hind on 393 eurot ruutmeetri kohta, mis tähendab, et eelmise aastaga võrreldes on hind tõusnud 9 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles