Fotod: haagissuvilast sai tillukese eelarvega viieliikmelise pere kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Mis saab siis, kui on selge, et kodukandi kinnisvarale rahakott peale ei hakka? Tuleb pea tööle panna ja leida alternatiivne elukoht, kuhu kogu perega ära mahuks.

Kõrged üürihinnad pole probleemiks mitte ainult Eestis: ka Ameerika Ühendriikides California osariikides seisis üks kolme lapsega paar silmitsi tõsiasjaga, et neil pole korteri üürimiseks raha, vahendab Inhabitat.

Foto: inhabitat.com

Ashley ja Dino Petroneto müüsid oma viie magamistoaga maja ja plaanisid saadud rahaga ehitada oma unistuste kodu. Kuid ehitusperioodi ajal oli neil samuti kusagil elada vaja. Selgus aga, et üürikorterit nad pidada ei jaksa: igakuised üürisummad on lihtsalt liialt kõrged.

Niisiis otsustas paar ühe haagissuvila viieliikmelisele perele sobivaks koduks ümber ehitada. Pinda on ses «majas» kõigest 17 ruutmeetrit, niisiis tuli planeeringu kavandamisel väga nutikas olla. Ka sisekujunduses ei tahtnud pere järeleandmisi teha: tulemus pidi pakkuma silmailu. 

Foto: inhabitat.com

Ja plaan õnnestus neil täielikult, kusjuures kogu remondi peale kulus neil vaid 3000 eurot. Esmalt lõhkusid nad välja kogu sisustuse, jätmata alles midagi. «Suvila oli seest väga päevinäinud ja räpane. Kõik tundus kohutavalt masendav,» selgitab Ashley.

Foto: inhabitat.com

Vaipkatete asemel said põrandad peale laua. Ka suur osa seintest sai sisevoodrilauaga vooderdatud. Välja vahetati köögimööbel, ülejäänud mööbel ehitati, kus võimalik, suvilasse sisse.

Eluruumid on kerged ja õhulised, palju on naturaalset valgust. Vanemad magavad suvila ühes, lapsed teises otsas. Kolm last on paigutatud kolmekorruselisesse narisse. 

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Sisustusele kuluvalt säästis pere sel moel, et kõik, mis võimalik, tuli teise ringi poodidest või valmistati ise. 

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles