Tulekahju ei hüüa tulles: plastikust tagaseinaga külmik võib olla äärmiselt tuleohtlik

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmkapp.
Külmkapp. Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson/Scanpix

Inglismaal läbiviidud katsetest selgus üsna ootamatu seik - üle poole müügilolevatest külmikutest on plastikust tagaseinaga, muutes need tuleohutuse seisukohalt äärmiselt ohtlikuks, vahendab thesun.co.uk.

Inglismaal läbiviidud tarbijauuringust selgus, et pooltel Suurbritannias müügilolevatest külmkappidest on plastikust tagasein, mis äärmise ebaõnne ja ettevaatamatuse tõttu võib inimesed oma kodudest ilma jätta. Suurbritannia teabe- ja konsultatsiooniettevõtte Which? manitseb külmkapi tootjaid üle vaatama oma toodete tuleohutust.

Vaatluse alla võetud 500 külmkapist andis mitterahuldava tulemuse koguni 45 protsenti külmkappidest, langedes veidi vähem kui 30 sekundiga tuleroaks.

Metallist ja alumiiniumist tagaseinaga külmkapid pidasid aga vapralt 30-sekundilisele ajaproovile vastu. Leidus ka mudeleid, mis millimeetripaksusest tagaseinast hoolimata, suutsid üle viie minuti põlengule vastu panna. 

Lääne-Londoni Grenfell Toweri tornelamu põlengu üheks tõenäoliseks süüdlaseks peetakse samuti külmkappi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles