Galerii: inglise stiilis eramu Pirital võlub maalähedase interjööriga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnaruumis on raske maalähedast elukeskkonda jäljendada. Pirital asuvas eluhoones on sellele aga vägagi lähedale jõutud.

Tallinna kesklinnast vaid 10-minutilise autosõidu kaugusel asuv eramu paistab silma nii oma detailide kui ka tervilahenduse poolest. Teist sellist Eesti mastaabis naljalt juba ei leia.

Tegemist on segaehitisega, kus on osaliselt kasutatud nii puitu kui fiboplokki. Kodusoojust lisavad selles maalilises pesas õhksoojuspumbad ning kamin. Jalgealuse teeb soojaks paigaldatud põrandaküte. 

Maja ülalpidamiskulud on sealjuures vägagi mõistlikud, ulatudes talvekuudel 170 euroni ning jäädes suvel 50 euro kanti. Kõrge aiaga eraldatud hoovist leiab väliköögi ning hubase aiamajakese, kus sumedatel suveöödel taevast silmitseda või jõuluõhtul imet oodata. Hoovis on ka kaks kuuri, kus hooajalisi töövahendeid hoiustada.

Uuri veidi lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles