Uudishimulik naabrinaine osutus haldjast ristiemaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrinaise heategu.
Naabrinaise heategu. Foto: Christian Thuesen/PantherMedia / Christian Thuesen/Scanpix

Arifa Akbar sai naabrinaise surma järel erakordselt helde kingituse osaliseks. Inimestes alati head näinud naise lugu on ehe näide sellest, kuidas väikestest heategudest võib sündida midagi erakordselt suurt.

Arifa Akbar puutus oma naabrinaise Rosalind Hibbinsiga üsna tihedalt kokku. Naabrinaist igapäevatoimingutes abistanud Akbar ei osanud toona ilmselt aimatagi, milliseks nende kahe sõprus kujuneda võib.

«Ta oli omaette tegelane,» ütles naine väljaandele dailymail.co.uk. Akbarist kaks korrust allpool elanud naisel olevat nimelt komme inimeste heateod tänu ja tunnustuseta jätta. Akbar ei teinud sellest väljagi ning oli naabrinaisele abiks nii kuis jaksas.

Kolm aastat tagasi diagnoositi varajastes kuuekümnendates Hibbinsil vähk, millest naine kirja vahendusel ka oma naabritele teada andis. Naine lubas küll lõpuni võidelda, ent paraku sai vähkkasvaja temast võitu. 

Hibbinsi viimastel tundidel oli taaskord Akbar see, kes naise heaolu pärast muret tundis. «Ma ei tahtnud, et ta surres üksi oleks, seega organiseerisin talle ühe parimatest hooldusõdedest, kes talle seltsi pakuks,» märkis Akbar.

Kuu aega enne oma surma oli üksikust hundist Hibbins lisanud Akbari uskumatul kombel ka oma testamenti. Naisele kuulus nüüd osa tema korterist, väärtuses 1,8 miljonit naela ehk veidi enam kui 2 miljonit eurot. «Tegemist ei olnud elumuutva rahasummaga, ent tema heateost peegelduv soojus ja südamlikkus kinnitab fakti, et iga heategu leiab kord oma tasu,» ütles Akbar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles