Enne ja pärast: 110-aastase ajalooga maja sai võimsa uue kuue

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luise 5c maja enne renoveerimistöid.
Luise 5c maja enne renoveerimistöid. Foto: Scandium Kinnisvara

Tõnismäel pikalt tühjana seisnud maja sai Scandium Kinnisvara käe all uue elu. Täielikult renoveeritud Luise 5c maja ehk Kirsiaia kodu on valmis.

Lenderi-tüüpi maja projekteeris 1907. aastal insener Konrad Mauritz isiklikult. 110-aastase väärika ajalooga maja viimastel kümnenditel tegutses selle seinte vahel laste kunstikool. Peale seda seisis maja pikalt tühjalt, muutudes läbi kümnendite üha kasutuskõlbmatumaks.

Luise 5c maja enne renoveerimistöid.
Luise 5c maja enne renoveerimistöid. Foto: Scandium Kinnisvara

Ehitustööd hoone täielikuks renoveerimiseks algasid 2017. aasta kevadel. Tänaseks on kõik korterid leidnud uued omanikud ja ajaloolises majas on taas vilgas elu.

Luise 5c maja pärast renoveerimistöid.
Luise 5c maja pärast renoveerimistöid. Foto: Scandium Kinnisvara

«Vaikses sisehoovis Endla ja Luise tänava vahel asuv maja oli ehitusmeeskonnale paras väljakutse. Eelmine omanik oli Tallinnale iseloomuliku Lenderi-tüüpi puithoonet 2000-ndate alguses kahjuks ilma ehitusloata nii moonutanud, et algset arhitektuuri ei olnud praktiliselt võimalik säilitada. Küll aga õnnestus säilitada betoonkonstruktsioonid ja need uude ehitisse integreerida. Tulemuseks on moodsa joonega maja, mis sobib hästi linnaruumi väärtustama,» ütles Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles