Tihenev konkurents on hakanud üürihindu langetama

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürnike nõudmised üürikorterile on suurenenud.
Üürnike nõudmised üürikorterile on suurenenud. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tihenev konkurents üüriturul ja kasvavad nõudmised on hakanud langetama enamlevinud suuruses üürikorterite pakkumishindu. Mis veelgi enam - pikenenud on ka üürniku leidmiseks kuluv aeg.

Uus Maa Kadrioru büroo maakler Annett Armuliku sõnul on konkurents enim suurenenud eelkõige Tallinna kesklinna kahetoaliste korterite osas. See omakorda põhjustab hinnalangust, aga ka pikenenud pakkumisaegu, kuna potentsiaalsel üürnikul on valik küllaltki lai ning samas hinnaklassis leidub rohkelt erineva kvaliteediastmega kortereid.  

Nii on hakatud enam kauplema ka hinna osas, arvestades kokku nii üürisumma kui kommunaalkulud. Kogusummast lähtudes langetatakse lõplik ostuotsus.

«Muide, üürnikud teavad väga täpselt, et remondifond ja muud maja korrashoiuga seotud kulud ei pea olema nende kanda. Seda peavad omanikud aktsepteerima,» rõhutas Armulik. 

Eluasemelaen ei ole eestlasele enam probleemiks

Konkurentsi korterite üüriturul on kasvatanud ka see, et üha enam on hakatud kinnisvara välja ostma. Kõrgete üürihindade valguses ei ole laenu tagasi maksmisele kuluv summa enam teab kui suur. Lisaks loob ka pankade soosiv intressimäär teatud kindlust ja usaldust.

Ka üürnike nõudmised üürikorterile endale on suurenenud. Järjest olulisematel kohtadel on parkimiskoha olemasolu, korteri sisustuse ja viimistluse kvaliteet ning korterite energiasäästlikkus ja sellega kaasnevad kommunaalkulud. Ka panipaik võib mõnevõrra väärtust tõsta ning olla kohati väga oluliseks argumendiks, miks konkreetset korterit teisele eelistada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles