Kindlustusfirma keeldub kompenseerimast põlengus kodust ilma jäänud pere vara

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukindlustuslepingut sõlmides tasub tähelepanelik olla.
Kodukindlustuslepingut sõlmides tasub tähelepanelik olla. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kas kujutad ette olukorda, mil hoolimata sõlmitud kodukindlustuslepingust, keeldub kindlustusandja kahjusid korvamast? Justnimelt sellises olukorras on Inglismaalt pärit Weldinside pere, vahendab dailymail.co.uk.

Kaks kuud tagasi uude koju kolinud Weldinside pere ei olnud jõudnud õieti veel kõiki asjugi lahti pakkida. Puhkusel viibinud kuueliikmelist peret tabas kohutav ebaõnn, kui esiukse kohal olev turvavalgusti pere äraolekuajal süttima puhkes.

Perepea Pauli sõnul said nad toimunust teada sotsiaalmeedia vahendusel - naabrite postitused tuleroaks langenud majast pani pere häirekellad helisema ning peagi võeti ühendust ka kodukindlustust pakkuva ettevõttega. Kindlustusfirma jättis aga pere pika ninaga. 

Ettevõte, millega kodukindlustusleping sõlmiti, pakkus nimelt kindlustust vaid kuni viie magamistoaga eramutele. Weldinside kodus oli neid aga hoopistükkis seitse. Kiirustades lepingu lahtreid täitnud perepeal jäi aga see tähtis asjaolu kahe silma vahele, tingides kindlustusrahadest ilma jäämise. Koduse vara 460 000 naela ehk pea 526 347 euro peale kindlustanud pere võib hüvitissummadest edaspidi vaid und näha.

Pere tänab õnne, et kedagi põlengu ajal kodus ei viibinud. Samas tuleb mõista ka pere frustratsiooni ja pettumust - kallist kodust napilt ilma jäänud perel tuleb taas nullist alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles