Fotod ja video: ühe mehe prügi on teise mehe kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Alsema kodus ei lähe mitte midagi raisku.
Frank Alsema kodus ei lähe mitte midagi raisku. Foto: Pexels / CC0 Licence

Hollandi mees Frank Alsema on veendumusel, et prügi koht ei ole tingimata prügimäel. Viskamisele kuuluvatest esemetest saab mehe sõnul luua palju põnevat.

Endine teleprodutsent, Frank Alsema, veedab oma kuldse pensionipõlve rämpsu ja igasuguse tühja-tähja toel kerkinud eramus. Ebay veebipoest ning garaažimüükidelt soetatud esemete abil on mees suutnud luua elupaiga, mis ei ole pelgalt ainult taskukohane, vaid mis jätab ka erakordselt väikese ökoloogilise jalajälje. 

Alsema alustas oma projektiga aastal 2013. Esmalt soetas mees aga mõned esemed ja materjalid, millest palus arhitekt John Zondagil endale kodu luua. 

Alsema on arvamusel, et muutus algab inimestest endist. Mehel endal ei ole kombeks midagi raisku lasta ning seetõttu ole tal ka trotsi teiste inimeste äraviskamisele kuuluvate esemete soetamise vastu. «Selleks, et maailma muuta, peame kohemaid tegutsema hakkama ning selleks, et tegutseda, on meil tarvis teotahtelisi inimesi, kes on valmis muutuse eest võitlema,» märkis mees. 

«Palais Récup» nime kandev kodu on selle omaniku sõnul pikaloomuline projekt, mis vajab praegusel hetkel veel veidi nokitsemist. Rohelist eluviisi propageeriv mees soovib olla oma naabruskonnale eeskujuks ning kaasata võimalikult palju inimesi parema maailmapildi loomisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles