Fotod ja video: Mulgi taluhäärber ootab pealehakkajast uut omanikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

1896. aastal kerkinud taluhoone ootab kuldsete kätega uut omanikku, kes kinnistule veidi elujõudu sisse puhuks. 

Ettevõtlikele ajaloohuvilistele on avanenud harukordne võimalus taastada ülemöödunud sajandist pärit suursugune Mulgi taluhäärber.

Foto: KV.EE

Kinnistu pindala on kokku 6,58 hektarit, millest rohumaad on 2,98 hektarit ja metsamaad ühtekokku 2,32 hektarit. Taluõuelt avanevad kahtlemata kaunid vaated – silmipiiril laiuvad haritud põllud, metsatukad ja ka mõned naabertalud. 

Foto: KV.EE

Ajaloo keerdkäigud ei ole taluhoone suhtes paraku kuigi helded olnud. Okupatsiooniaeg on silmnähtavalt oma töö teinud, säilitades vaid käputäie taluhoone endisest hiilgusest ja särast. Ajalooline taluhoone vajab tänasel päeval rohkelt aega ja hoolt, et taas esinduslikuks eramuks pürgida.

Foto: KV.EE

Taluhäärberi juurde kuuluvad veel lisaks üks puidust küün, maakividest abihoone ja ait, millel, sarnaselt peahoonega, on äärmiselt kõrge ehituskvaliteet. Aidamaja palgid ja puitdekoor on siiamaani peaaegu laitmatult säilinud. 

Foto: KV.EE

Uuri veidi enam renoveerimist vajava taluhäärberi kohta SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles