Galerii: eelmisel sajandil kerkinud koolihoone ootab pererahvast, kellele kodusoojust jagada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1890. aastal kerkinud koolihoone ootab väärilist pererahvast, kellega kodusoojust ja unustamatuid hetki jagada. 

Võrumaal Roosiku külas asuv Lepistu koolihoone paistab silma oma kirju ajaloo ja suurepärase asukoha poolest. Idüllilise Mustjõe kaldal asuvas koolimajas paikneb hetkel kaks hubast korterit ning õdus kohvik ühes šokolaaditehase ja külalistubadega.

Lisaks tegutsevad algupäraselt koolimajana alustanud eluhoones ka laste huviringid. Kinnistu juurde kuuluvad ka puukuur ja ligi 140 ruutmeetrise põhiplaaniga endine algkooli hoone. Hetkel veel renoveerimist ootav palkhoone asub põliste tammede ja pärnade all ning sobib ideaalselt kas põhihoonet toetavaks elu- või ärihooneks. Endine koolimaja on ühtlasi sobiv ka ettevõtluse arendamiseks - seda nii majutus- kui toitlustusvaldkonna arvelt. Samuti saab siin läbi viia väiksemaid kontserte, lauluõhtuid, konverentse või muud sorti koosviibimisi.

Kogu kinnistu on korrastatud ning puhastatud võsast. 683-ruutmeetriselt maalapilt leiab ka mitmed erinevad viljapuud ja korrashoitud peenrad. 

Uuri veidi lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles