Pisike suvemaja pandi äsja müüki uskumatu hinnaga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kinnisvarahinnad tõusevad kogu maailmas. Kui välismaal pannakse pisike suvemaja müüki hinnaga, mille eest Eestis saaks korraliku pereelamu, tekitab see küsimusi, mis saab edasi.

Suurbritannias pandi minimajamõõtu suvekodu äsja müüki 340 000 euroga. Sama raha eest saab Eestis väga luksusliku pereelamu, kuid silmas tasub pidada, et üks-ühele kinnisvarahindu muidugi ümber arvestada ei saa.

Sellegipoolest on tegu uskumatu summaga ja kindla märgiga sellest, et kinnisvarahinnad on tõusuteel. 

Dorsetis asuv maja on klassikaline lihtne suvekodu: siin pole isegi tualettruumi ja elektrit. Et hind on jabur ka Suurbritannia kohta, näitab see, et Põhja-Yorkshire´is saab sama raha eest viie magamistoaga eramu.

Samas ei tasu karta, et maja müümata jääks: mõned kuud tagasi vahetas sealsamas Dorsetis sama tüüpi rannamaja omanikku 310 000 euroga. Dorset on populaarne suvituskoht ja kinnisvarahinnad ongi seal keskmisest oluliselt kõrgemad.

Maaklerid kinnitavad, et kuna koht on nii menukas, leidub ostjaid sellest hoolimata, et paljud suvemajad, nagu ka praegu müügiks pakutav, ei ole esmaklassilise viimistluse või värske sisustusega. 

Vaata fotosid SIIT. Kas ostaksid sellise suvemaja, kui raha lugema ei peaks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles