Taime- ja sisustushuvilisi köidab uus põnev lillekasvatustrend

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutaim.
Õhutaim. Foto: VidaPress

Taimehuviliste seas levib uus trend: koju soetatakse taimed, mis kasvavad klaasanumates ilma mullata. Eluks vajavad nad õhku, niiskust ja piisavalt valgust.

Sellised niinimetatud õhutaimed ehk tillandsid on praegune suur trend, mis ühtviisi köidab nii taime- kui sisustushuvilisi, sest klaasanumad, milles taimi tihti kasvatatakse, mitmekesistavad interjööri, kirjutab Apartment Therapy. 

 

A post shared by Jennifer Houda (@jennhouda) on

Kuigi paljud hoiatavad, et algajatele sellised taimed ei sobi, leidub ka vastupidiseid väiteid. Üldjoontes peavad taime elutingimusteks olema täidetud kolm nõudmist: see peab saama piisavalt õhku, piisavalt valgust ja paar korda nädalas toasooja vett pritspudelist. Soovitavalt võiks piserdamiseks kasutada vihmavett.

Oma konkreetset taime tuleb siiski põhjalikult tundma õppida, sest igaüks neist, olenevalt liigist, vajab pisut erinevat lähenemist. Ohtlikuks võib saada liigne kuivus, aga samas ka veega liialdamine, õpetab lehekülg Forgreenerlife.

 

A post shared by the_retro_nook (@the_retro_nook) on

Tillandsid õitsevad aeg-ajalt, äraõitsenud õis, nagu ka kuivanud lehed, tuleb eemaldada. Tavaliselt annab taim ka tütartaimi - need eemaldatakse siis, kui nad on kasvanud enam kui poole emastaime suurusest.

Tillandsid sobivad hästi inimesele, kes tunneb, et on valmis taime eest järjepidevalt ja tihedalt hoolitsema ning tahab samas ka oma interjööri pisut mitmekesistada. Leida võib neid ehituspoodide aiandusosakondadest, aianduspoodidest ja samuti internetipoodidest.

 

A post shared by Brianne and Calli (@_makeshift) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles