Saarte Hääl: pärijad panid müüki tuntud Eesti kirjaniku kehvas seisus kodu

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Hindi lagunev sünnikodu.
Aadu Hindi lagunev sünnikodu. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Omanikud panid müüki kirjanik Aadu Hindi pool sajandit tühjana seisnud sünnikodu, mis on ajahambast pureda saanud.

«Hoone on müügis, sest praegused omanikud ei ole finantsiliselt suutelised seda korda tegema,» ütles Aadu Hindi õepoeg Sander Kannelmäe Saarte Häälele. 

Kuusnõmmes asuva Kopli talu hoone ja 7,5 hektari maa eest küsivad Aadu Hindi õepoegadest omanikud 15 000 eurot. Hind ei ole Kannelmäe sõnul kõrge, kui arvestada, et talukoha juurde kuuluvad kaev, väravaga aed, uhke peldik ja elektriühendus, kus on 25 amprit.

Aadu Hindi sünnikodu lagunev katus.
Aadu Hindi sünnikodu lagunev katus. Foto: Maanus Maasing / Saarte Hääl

Sander Kannelmäe sõnul otsivad nad Aadu Hindi sünnikodule, mis ühtlasi on ka nende ema Amanda Kannelmäe sünnipaik, uut omanikku, kuivõrd plaanid seda korda teha pole vilja kandnud ning soiku jäid ka omal ajal vallale väljakäidud muuseumi asutamise plaanid.

Kopli talu naaber Monika Mälk rääkis, et Hindid kolisid Kopli talust Tallinna 30-ndate lõpus. Seejärel on talus elanud erinevaid inimesi, aga tühjaks jäi see 70-ndate keskel. Kirjaniku õde Amanda lasi majale panna uue välislaudise, kolhoosiajal sai hoone ka rookatuse, mis nüüd laguneb.

Aadu Hindi kirjandusliku pärandi huvilised satuvad Kuusnõmmele harva, kirjaniku sünnikodule osutab vaid maanteel olev viit. Aadu Hindi loomingu kohta saab põgusa ülevaate mõni aasta tagasi taastatud  Ilaste tuulikus olevast väljapanekust.

Loe rohkem Saarte Häälest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles