Kaunis tööstusarhitektuur: ehituskool Londonis avas robootikalabori olümpiapargis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tim Crocker/www.dezeen.com

Bartletti arhitektuurikooli uue robootikalinnaku projekteerisid Hawkins/Brown büroo arhitektid. Projekt on osa laiemast ettevõtmisest võtta alternatiivsetel viisidel kasutusele kuninganna Elizabethi nimeline olümpiapark, mis ehitati 2012 aasta suvemängude jaoks.

Foto: Tim Crocker/www.dezeen.com

Olümpiamängudeks ehitatud hooned kipuvad üle maailma pärast mängude lõppu jääma nukrasse seisu. Tihtipeale suure hoo ja rahaga loodud kompleksid seisavad tühjalt ja ei leia edaspidist kasutust. Viimaste Londoni suvemängude jaoks loodud linnakut aga niisama ei jäeta. See kujundatakse ringi ning võetakse kasutusele muudel eesmärkidel.

Foto: Tim Crocker/www.dezeen.com

Londoni ülikooli Bartletti arhitektuurikooli robootikalinnaku eesmärgiks on pakkuda kodu kooli inseneriteaduskonnale ning kinnisvarateaduskonnale. Üle kuue tuhande ruutmeetri suur linnak kujundab ümber mängude läbiviimiseks ehitatud pressikeskuse.

Foto: Tim Crocker/www.dezeen.com

Uuendatud hoone sisekujundus kannab endas minimaalset ning funktsionaalset vaimu. Avarate ruumide seinu katavad lihtsad vineerpaneelid, praktiliseks õppetööks ette nähtud saalid pakuvad tudengeile võimalust katsetada oma lennukaid ideid.

Foto: Tim Crocker/www.dezeen.com

Pakkudes noortele mõtlejatele vaba ruumi oma ideid teostada loodavad ülikooli juhid ja arhitektid avada uues loomes enneolematuid suundi. Mitmekülgne koolimaja sisaldab ka ruume individuaalseks tööks, grupiviisiliseks peamurdmiseks ning hoogsaks arendamiseks.

Foto: Tim Crocker/www.dezeen.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles